Wat te doen bij overlijden?

Is uw dierbare overleden? Nynke uitvaartregie is er voor u in deze dagen. U kunt op mij rekenen. De uitvaartweek kan voor naasten druk en onoverzichtelijk zijn. Misschien vraagt u zich af wat te doen bij overlijden? Ik help u verder. Hier leest u kort wat er op u afkomt.

Na een overlijden zult u een arts moeten inlichten. Dit kan de huisarts zijn, maar ook de behandelend arts in het ziekenhuis, verzorgingshuis of hospice. De arts geeft dan een overlijdensverklaring. Pas dan kunnen we de uitvaart in gang zetten.

Nynke uitvaartregie staat 24/7 voor u klaar. U kunt mij dag en nacht bellen op 06 – 523 733 90. In overleg bepalen we dan het tijdstip dat ik naar u toe kom. Het is van belang niet overhaast te handelen en de tijd en ruimte te nemen hierin keuzes te maken die voor u passend zijn.
Het maakt niet uit of u wel of geen uitvaartverzekering hebt. Naasten mogen altijd zelf kiezen wie de uitvaart begeleidt.

In overleg met u gaan we allereerst uw dierbare verzorgen. Als u wilt, kunt u hierbij meehelpen. Steeds vaker willen naasten assisteren met het verzorgen. Dit kan positief bijdragen aan de rouwverwerking. Maar niks moet: wat te doen bij overlijden kan heel persoonlijk zijn. Nynke uitvaartregie geeft u in de eerste plaats alle ruimte om beslissingen te nemen met betrekking tot de laatste verzorging en zal pas acteren wanneer hier volledige overeenstemming is bereikt.

Hoewel we nu de kist, of een alternatief hiervoor, bespreken, is het niet noodzakelijk is om hier meteen gebruik van te maken. Afhankelijk van de situatie is er de mogelijkheid uw dierbare de eerste dagen bijvoorbeeld op een bed op te baren. Naast de traditionele houten kist zijn er allerlei alternatieven waar steeds meer gebruik van gemaakt wordt, bijvoorbeeld een wade in combinatie met een opbaarplank. Uiteraard kan ik u uitgebreid informeren omtrent de mogelijkheden en zijn uw wensen hierin leidend.

Ook met betrekking tot het opbaren zijn uw wensen leidend. U kunt uw dierbare thuis opbaren, in een rouwcentrum of op een andere zelfgekozen plaats. Nynke uitvaartregie respecteert uw wensen en helpt om deze te realiseren.